SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA PROJESİ

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA PROJESİ

    KÜÇÜK PAYLAŞIMLAR BÜYÜK UMUTLAR

 

       Belki de hayatın anlamı bu küçücük kelimede gizli: “paylaşmak”. Bir dilim ekmeği, bir yudum suyu, bir nefes havayı, üzüntülerimizi, dertlerimizi, sevinçlerimizi… Biliyoruz ki acılar paylaştıkça azalır mutluluklar paylaştıkça artar. Acılarımızın azalması; mutluluklarımızın artması için paylaşmak hayatı. Yolu sevgiden geçen bütün insanlarla aynı sofrayı paylaşmak…

      Bir avuç gül tohumu serpiyoruz gökyüzüne, birazdan gökkuşağında güller açacak paylaşmaya hazır mısınız.

      Çocuklarımızda yardımlaşma ve paylaşma gibi duyguların küçük yaşta oluşmasını sağlamak için kulübümüzün çalışmalarını hayata geçirdik.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü okulumuzdaki Toplam Kalite Yönetimi Kulüpleri’nden biridir. Kulüp çalışmamız için okulumuzda kıyafet, oyuncak, kitap ve ayakkabı bölümlerinden oluşan dört farklı kumbaramız vardır. Haftanın belirli günlerinde kumbaralarımızda bulunan materyaller gönüllü-görevli veli tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Ayrıca her sınıfın sevgi paylaşımı için mantar kumbarası olmakla beraber, toplanan paralar her ay belirli kurumlara gönderilmektedir.

 

Kulübümüz okulumuz adına bir yetime destekleyici olmakla beraber bir sene boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamak noktasında sorumluluk almıştır. Ayrıca kulübümüz dönem içerisinde Çanakkale şehitlerimiz anısına Afrika’da su kuyusu açtırmak için kermes düzenlemiş olup, toplanan nakdi yardımlar Afrika’ya gönderilmiştir.

 

       Kulübümüzün amacı çocuklarımızda yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi duyguların gelişmesine yardımcı olmaktır. Küçük tasarrufların birleşerek büyük yardımlara dönüşebileceğinin çocuklar tarafından kavranmasının sağlamaktır.

 

18-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-2019



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi